Totul despre imprimarea DTF

Totul despre imprimarea DTF

Într-o perioadă cu numeroase lecții pentru noi, așa cum a fost anul precedent, am conștientizat că trebuie să fim mai adaptabili, mai proactivi, mai versatili, și nu în ultimul rând, mai deschiși către soluții de lucru at home. Aici a intrat în scenă (și) imprimarea DTF.

Aceasta revoluționează industria textilă și afacerile de profil, cu o metodă facilă, rapidă, curată și eco friendly. Și, poate cel mai important, este ready to use, ceea ce înseamnă că poți printa chiar din confortul casei tal!

Imprimarea DTF oferă o alternativă mai modernă, comparativ metodelor mai vechi de imprimare precum serigrafia, sublimarea sau imprimarea direct în țesătură (DTG)

Direct To Film a.k.a DTF este o metodă inovativă, care oferă avantajul oricărei persoane de a imprima transferuri digitale. Se poate utiliza atât pe țesături închise sau deschise la culoare, pe bumbac, poliester, tot felul de amestecuri, piele, nailon și altele.

Astfel, DTF devine una dintre cele mai populare tehnologii pentru imprimarea textilelor în comparație cu metodele tradiționale de imprimare.

Totul despre imprimarea DTF

 Cum funcționează imprimarea DTF

Filmul cu transfer direct funcționează prin imprimarea transferurilor care sunt presate termic pe o varietate de articole de îmbrăcăminte. Există multe țesături compatibile, spre deosebire de tehnologia DTG, care funcționează doar pe țesături de

bumbac. Prin urmare, aceasta înseamnă că această metodă funcționează pe un substrat mult mai larg, devenind cea mai versatilă imprimare digitală de pe piață.

 Imprimarea DTF, spre deosebire de tehnologia DTG, este mai facilă și nu necesită tratament prealabil. Pentru rezultate de calitate, vei avea nevoie de pulbere DTF și coli DTF pentru a imprima filmul de transfer și, bineînțeles, de cerneală DTF.

Pași: imprimă filmul, adaugă pudră, încălzește setul, aplică pe suprafața vizată -și se întâmplă magia!

Totul despre imprimarea DTF

Avantajele print-ului DTF 

DTF combină fiabilitate, calitate și productivitate ridicată. Tehnica suportă volume mari de producție, ceea ce este esențial în această industrie în creștere rapidă.

Un alt avantaj al imprimării DTF față de tipărirea tradițională este durabilitatea.

Este, fără îndoială, un business mai puțin costisitor și mai ușor de pornit, decât cel al achiziționării unor imprimante DTG.

Procedeul ușor în patru pași are ca rezultat,  țesături care se simt mai moi decât vinilul obișnuit și oferă o lavabilitate mai mare.

De ce ai nevoie pentru a face transfer DTF? Dar DTG?

DTG: Imprimantă, presă termică, aparat de pretratare sau pulverizator de mână (neconform)

DTF: Imprimantă și unitate de pulbere / încălzitor, presă cu căldură

DTF VS DTG

Dacă vă întrebați despre prețuri și întreținere, acestea sunt cam la fel.

Chiar scuturați cartușele, imprimați cu ele și curățați stația de acoperire / capul de imprimare cu un tampon de spumă în ambele sensuri.

Dacă transferul se face corect, ușor pudrat, cu niveluri adecvate de cerneală, rezultatul va ieși foarte moale și neted. Practic adaugi plastic la cerneala umedă într-un strat din spate. Apoi acel plastic este presat în material, precum un adeziv.

Deci, acum, în loc să se adere cerneala ca pentru metoda DTG, acum are un strat de plastic sub el.

Pe scurt, DTG poate părea mai funcțional, dar în mod clar DTF este cel mai ușor.

Dacă ești în căutarea unei modalități de încredere pentru a începe o afacere și vrei să livrezi produse de calitate, diverse, nu te vei rezuma exclusiv la imprimarea DTF.

 Este excelent ca și completare la DTG / Serigrafie, dacă vorbim de un business cu soluții multiple pentru personalizare.    

Recomandarea noastră este să le testezi pe ambele (sau cât mai multe metode), pentru că prin teste și alăturări vei obține răspunsurile căutate.

 Compară-le pe toate, întreabă-ți prietenii, în mod aleatoriu, care print îl preferă și pentru care din ele ar plăti.

Sperăm că aceste informații îți vor simplifica decizia și te vor clarifica în legătură cu această tendință nouă- imprimarea DTF.

Ai încercat acest lucru acasă sau ai vreun articol imprimat DTF? Ce părere ți-a făcut? Dacă nu, te tentează?

Leave a Comment